Cauta

luni, 19 decembrie 2011

Soia, fast food si mezeluri - partea intai :)



Puteti reposta aceste imagini daca va plac si le considerati utile si altora.

2 comentarii:

  1. Buna..eu tocmai ce i-am facut york-testul copilului de doi anisori si mare surpriza a aparaut ca avand intoleranta la laptele de vaca, asta in conditiile in care el bea lapte si consuma produse lactate de la un anisor, si nu a dat nici un semn de intoleranta. Nutritionistul de aici ne-a recomandat cel putin pt 6 luni sa ii scot laptele de vaca si produse gen unt, iaurt, smantana etc (inca nu am facut-o decat partial) , iar ca si inlocuitor al laptelui mi-a recomandat laptele vegetal, primul mentionat fiind cel de soia...ce as putea sa fac eu in acest caz, intrucat nici cu laptele de soia nu sunt ff de acord:(
    mersi
    laura

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Laurita,
    Este important de aflat la ce anume din laptele de vaca este intolerant. Are si manifestari vizibile in urma acestei intolerante?
    In anumite cazuri se poate inlocui cu cel de capra sau oaie, in altele nu.

    Poti deasemenea sa alcatuiesti o formula in casa dupa retetele celor de la Weston price: http://www.westonaprice.org/childrens-health/recipes-for-homemade-baby-formula , dar bineinteles ca nu vor avea gust de lapte, iar la noi ingredientele sunt cam greu de procurat. Referitor la gust la fel nu are nici o bautura vegetala care imita laptele...
    Mai exista varianta 'laptelui' de migdale, dar eu nu l-as folosi prea mult pentru ca poate deveni inflamator si in plus contine si niste toxine.

    Ce as face eu in acest caz: as merge la doctor pentru analize amanuntite si as cerceta sa vad ce anume din lapte provoaca intoleranta. As incerca sa inlocuiesc cu lapte de capra si lactate din lapte de capra. As topi untul de vaca si as face ghee, pentru a scoate proteinele ce provoaca alergii (un reziduu alb) si as da si ulei de cocos. Daca s-ar dovedi ca zerul de la vaca este ok as lua o pudra de zer bio si as alcatui o formula in casa, cu zer, galbenus si ulei de cocos... Nu as da sub nici o forma 'lapte' de soia.

    RăspundețiȘtergere